Bakken: hoe het begon

Aan de slag

Tot enkele maanden geleden beperkte mijn interesse in het bakken zich vooral in het doorbladeren van bakboeken. Mijn kast staat er vol van. Telkens dacht ik: “En nu ga ik dit eens bakken”, maar het bleef bij het kijken naar en lezen van recepten. Totdat mijn lief mij letterlijk verplichte om de ingrediënten te kopen en aan de slag te gaan. Sindsdien hebben we al heel wat cupcakes en taarten gegeten. En ook de buren en familieleden smullen mee.

Bakmicrobe

Ik maakte het basisrecept van cupcakes en experimenteerde verder met toppings: glazuur, vanille en chocolade botercrème, fondant, suikerdecoratie… Ik heb de bakmicrobe goed te pakken.

Al snel volgden ook biscuittaarten, en drip en sponge cakes die ik garneer met witte chocolade of opvul met een bruine chocolade ganache. Ik moet er nog wat op oefenen; iets wat ik met veel plezier en smaak doe. En telkens leer ik bij.  

Intussen volgde ik ook een workshop patisserie. Ik leerde er pavlova maken, crème brûlée, brownies…

Gewoon oefenen

Thuis probeer ik dan uit wat ik geleerd heb. Soms lukt het niet van de eerste keer, maar daar leer je uit. Weten hoe het niet moet, is ook leerzaam.  

Voor mij is bakken een leuke tijdsbesteding. Alleen nog maar beslag opkloppen, vind ik ontspannend. En het is leuk om positieve reacties te krijgen, zowel op het lekkere geslaagde gerecht dat geproefd wordt als op de foto’s die ik post op sociale media.  

Ga dus gewoon aan de slag, bak er op los en laat het vooral smaken!  

Recepten

Benieuwd naar mijn recepten? Kijk dan zeker verder op mijn blog onder bakken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *