Kleuter verjaardagsfeest

kleuter verjaardagsfeest

Twee weken geleden was het zover: onze mini mocht drie kaarsjes uitblazen. Al weken keek ze uit naar haar verjaardag en het bijhorende verjaardagsfeestje. Het verjaardagsfeest in de klas had ze net voor de afkoelingsweek en dus ook de kerstvakantie gehad. Het klasfeest was meer dan geslaagd: de juf maakte een mooie kroon, Mara kreeg een verjaardagscadeau en een leuk feest. De juf en kinderen werden getrakteerd met een unicorn snoeptraktatie en in de namiddag smulden ze van lekkere unicorn cupcakes.
Vorig jaar werd het een peuter verjaardagsfeestje in corona tijden. Jammer genoeg is corona nog steeds een hot issue en was het afwachten in hoeverre we dit jaar een familiefeest konden organiseren. En gelukkig kon en mocht het. Niemand ziek, dus iedereen was van de partij: grootouders, meter en peter, tante, nonkel, en niet te vergeten de drie nichtjes. En of het een geslaagd kleuter verjaardagsfeest was!

Themafeestje

Geen verjaardagsfeestje zonder thema. Toen ik Mara vroeg welke verjaardagstaart ze het liefst wilde, was het meteen deze van Bumba. Ook al was Bumba het verjaardagsthema vorig jaar, we konden dit zeker opnieuw doen. En deze keer met een Bumba taart.

Er zijn heel wat thema’s om een kinderfeestje in te kleden. Denk maar aan een jungle en safari thema, een living vol voetbalversiering of een superhelden party voor de stoere peuter. Ook een prinsessenfeest, eentje met Minnie Mouse of Peppa Pig in de hoofdrol is mogelijk. Kies een thema dat past bij jouw kind, want tot slot is het zijn of haar feestje. Kijk zeker eens online rond. Daarnaast zijn er heel wat (online) winkels die thematisch feestmateriaal verkopen.

De living versierden we met ballonnen en vlaggenlijnen. De kindertafel werd verzorgd in het thema van Bumba met borden, servetten en feesthoeden.

Smullen maar

Geen feestje zonder iets van te smullen en om te drinken. Ik maakte alle desserts zelf, en ook oma bracht nog wat lekkers mee. Mijn dag verlof ter voorbereiding was meer dan nodig, want het bakken verliep niet bepaald van een leien dakje. Maar het is het resultaat dat telt en daar ben ik best tevreden over.
De Bumba taart zou en moest het toppunt worden van de desserttafel. Het recept schrijf ik nog uit en voeg ik hier later aan toe. Deze desserts zijn te raadplegen op mijn blog:

Voor ’s avonds maakten we het ons gemakkelijk: we bestelden een tapasplank en hadden broodjes voorzien.

Entertainment

De kinderen hebben een leeftijd dat ze al flink zelfstandig kunnen spelen. Toch is het leuk om iets van entertainment te voorzien. De cadeautjes openen is alvast hét leukste moment van de dag. Verder hadden wij een flamingo pinata voorzien gevuld met heel wat lekkers. Het beestje ging niet zo gemakkelijk open, en dat zorgde net voor de nodige spanning. De kindjes kregen nadien een zak vol snoep mee naar huis.

Naar buiten gaan, was een minder evidente activiteit, want het regende de hele dag door. Toch trokken de kinderen – en de papa’s – hun regenjas aan en gingen langs bij de koeien op de boerderij achter ons.

Enkele tips om je activiteiten in te kleden:

 • Speel de lievelingsliedjes van de jarige af, en zing en dans volop.
 • Laat de kinderen zich verkleden, al dan niet in het thema van het verjaardagsfeest.
 • Speel (korte) gezelschapsspelletjes.
 • Vast speelgoed genoeg in huis om mee te spelen.
 • Ga even naar buiten en haal een frisse neus op.
kleuter verjaardagsfeest

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is goud waard. Maak je voor het eerst een (verjaardags)taart? Probeer die alvast eens op voorhand uit. Wist je dat je beslag voor bijvoorbeeld cake al op voorhand kan maken? Vries het beslag in en bak de cake daags voordien. Hier nog enkele tips:

 • Bepaal het thema. Welke spullen heb je in huis en wat zou je nog willen aankopen?
 • Maak een checklijst van wat je allemaal moet doen en welke inkopen er moeten gedaan worden. Ik heb er eentje staan op mijn smartphone en kan zo gemakkelijk afvinken wat in orde is.
 • Wist je dat je al heel wat zaken op voorhand kan doen: de kamer en tafels versieren, ballonnen opblazen, het kroontje maken…
 • Bak je zelf de lekkernijen? Dat kan je op voorhand doen, op voorwaarde dat je alles goed en correct bewaart.
 • Je hoeft niet alles tot in de puntjes voor te bereiden. Laat alles zijn gang gaan. Relax en geniet er ook van.
 • Vergeet geen foto’s en filmpjes te maken.
 • Voorzie een kleine attentie om mee te geven met de gasten, eventueel in een leuk, aangepast uitdeelzakje.

Meer lezen?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Kleuter verjaardagsfeest

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *