Knor knor: varkentjes cupcakes

cupcakes roze varkentjes
varkentjes cupcakes

Knor, knor, zien deze varkentjes cupcakes er niet schattig uit? Ik maakte ze met Werelddierendag, een ingeving van de dag.  En helemaal niet moeilijk om te maken. Inspiratie vond ik op deze website.

Benodigdheden

  • Ingrediënten vanille cupcakes
  • Rode en witte rolfondant
  • Poedersuiker (om het werkvlak te bestuiven)
  • Oogjes van suikerdecoratie

Vanille cupcakes

Je maakt eerst je cupcakes. Het basisrecept vind je hier terug. Als ze afgekoeld zijn, kan je beginnen met decoreren.  

Rolfondant

Kneed rode en witte fondant door elkaar. Hierdoor krijg je een roze kleur. Rol de fondant uit op een bakmat of op een aanrecht. Om vastplakken te voorkomen, gebruik daarvoor een beetje poedersuiker. Daarna maak je met een ronde steekvorm cirkels die op de cupcakes passen.  

Afwerking

Voor de neusjes maak je kleine bolletjes, die je een beetje plat maakt. Met een cocktailprikker maak je er twee neusgaten in. Voor de oren snij je uit de overige roze fondant kleine driehoekjes. De oogjes kan je zelf maken (met bruine fondant), maar ik vond deze suikerdecoratie heel leuk om hiervoor te gebruiken. Het plakken van de oren, ogen en neus doe je simpelweg door er een beetje water op te doen. Let op: gebruik niet te veel water, alles wat je morst op de roze cirkel blijf je zien.  

De varkentjes cupcakes zijn klaar. Smullen maar! Knor knor!

Smaakt dit naar meer?

Bekijk dan zeker de andere recepten op mijn blog. In de categorie bakken vind je nog meer artikels over het maken van cupcakes en andere patisserie terug.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *