Frangipane cupcakes

Ik kreeg van mijn vriend en dochter een request per mail: of ik eens frangipane cupcakes wou maken. Nice try, dacht ik. Mijn dochter is vijftien maanden, dus ik wist dat het meer een verzoek was van hem dan van haar. En hij is zo verlekkerd op frangipane. Maar voor hen doe ik alles. Dus ook deze cupcakes maken.

Met alle ingrediënten in huis ging ik de dag nadien aan de slag. Het recept vonden we terug op deze blog.

Benodigdheden

  • 125 gram boter
  • 2 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram amandelpoeder
  • 25 gram bloem
  • Abrikozenconfituur
  • 75 gram bloemsuiker + nog enkele lepels
  • Amandelschilfers

Cupcakes bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zorg dat de boter en eieren op kamertemperatuur zijn voor je aan de slag gaat. Klop de boter op en voeg ei per ei toe. Meng het mengsel met een garde. Voeg de suiker, amandelpoeder en daarna de bloem toe.

Meng alles en roer tot een luchtig geheel. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en doe deze in een cupcake bakvorm. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven. Laat de cupcakes lichtjes afkoelen.

Opvullen

De frangipane cupcakes kan je nu vullen met de abrikozen confituur. Met een ronde spuitmond maakte ik een klein gat in elke cupcake. Ik deed dit vóór de cupcakes volledig waren afgekoeld; het deeg kwam zo gemakkelijk mee. Je kan er voor kiezen om de cupcakes zo op te vullen met de confituur. In het recept dat ik heb gevonden, wordt de abrikozen confituur eerst opgewarmd op het kookvuur en gemengd met een beetje bloemsuiker. Dit is ook de manier waarop ik de frangipane cupcakes gemaakt heb.

Glazuren

Nu de cupcakes opgevuld zijn, kunnen we ze glazuren. Doe 75 gram bloemsuiker in een kom en doe er drie eetlepels kokend water bij. Roer en meng alles goed zodat je een mooi glazuur krijgt. Giet nu met een koffielepel een beetje glazuur over de cupcakes.

Bestrooien met amandelschilfers

De cupcakes zijn opgevuld en geglazuurd. We zijn toe aan de laatste stap: de afwerking. Rooster de amandelschilfers in een pan en bestrooi ze over het glazuur. Doe dit zeker voordat het glazuur hard is geworden. Zo blijven de schilfers mooi op de cupcake zitten.

Laat het smaken!

Heb je de smaak van cupcakes bakken goed te pakken en zoek je nog inspiratie? Kijk dan zeker verder op deze blog bij bakken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *