Cupcakes voor moederdag

Nog op zoek naar ideeën om mamslief te verrassen? Zelfgemaakte cupcakes zijn niet alleen lekker, het is ook een origineel idee. Traditioneel worden met Moederdag bloemen gegeven. Dus…waarom geen moederdag-cupcakes voor deze speciale dag in het thema bloemen?

Maak de vanille cupcakes en de botercrème volgens de recepten die je op mijn blog terugvindt. Laat voldoende afkoelen voor je begint met de topping.

Toen ik net de smaak van het bakken leerde kennen, bestelde ik me online een decoratieset om taarten en cupcakes te bakken. Daar zaten onder andere verschillende soorten spuitmondjes bij. En dat is handig, maar vooral leuk. De variatie aan spuitmonden zorgt er voor dat je mooie creaties kunt maken. Gebruik je een coupler – dat is een opzetstuk – dan kan je verschillende spuitmonden gebruiken voor één spuitzak.

Zoek vooral online naar het leren hanteren van een spuitzak en de verschillende technieken om bloemen, blaadjes, dotjes… te spuiten.

MOM

turned upside down

spells

WOW

Benodigdheden

Voor deze moederdag-cupcakes heb je de ingrediënten nodig volgens het basisrecept en dat van de vanille botercrème. Voor de afwerking heb je nodig:

Gekleurde botercrèmebloemen

  • Kleurpoeder: drie soorten
  • Gouden suikerdecoratie

Bloemen uit rolfondant

  • Rode en witte rolfondant
  • Mal met bloemen
  • Gekleurde sprinkles

Bloemen uit suikerdecoratie

  • Reep bruine chocolade
  • Gesuikerde bloemendecoratie

Gekleurde botercrèmebloemen

Bij deze topping wordt de vanille botercrème gekleurd met kleurpoeder.

Verdeel botercrème in drie kommetjes. Voeg per kom het kleurpigment toe dat je wil gebruiken. Ik gebruikte de kleuren paars, turquoise en violet. Voeg het kleurpoeder in kleine mespuntjes toe en meng met een lepel.
Tip: gebruik voor elke kom een aparte lepel. Zo vermijd je dat de kleuren met elkaar gemengd worden. Zoals je op de foto ziet, heb ik het violette kleur goed donker gemaakt. De paarse kleur valt dan ietwat roder uit. Het is spelen (en mengen) tot je het kleur hebt dat jij graag ziet.

Doe de gekleurde botercrèmes in drie aparte spuitzakken, waar je voor elke zak een andere spuitmond hebt gekozen. Begin met het spuiten van de grootste bloem. Daarna maak je de kleinere bloemen. Gaatjes vul je op met de kleinste bloem.

Werk af met gouden suikerdecoratie: strooi dit over je bloemen.

cupcake met paarse botercrème in de vorm van een bloem

Bloemen uit rolfondant

Doe een toef vanille botercrème over de gehele cupcake. Kneed witte en rode rolfondant tot je een roze kleur krijgt. Om deze bloemen te maken, gebruikte ik een bloemenmal. Met een mal verkrijg je gedetailleerde bloemen. Doe een klein stukje rolfondant in de mal en druk goed aan. Haal de bloem er voorzichtig uit en leg op de botercrème. Werkt eventueel af met gekleurde sprinkels.

Bloemen uit suikerdecoratie

Spuit een toef vanille botercrème op je cupcake. Rasp een reep bruine chocolade en strooi het chocoladeschaafsel over de botercrème. Plaats de gesuikerde bloemendecoratie er op.

cucpake voor moederdag met witte botercrème en chocalade snippers.

Meer over cupcakes, taarten en patisserie in bakken. Je vindt er deze en nog andere recepten terug:

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *