Paas cupcakes

Paas cupcakes

De paashaas zit voorlopig vast in quarantaine in Rome, maar dat betekent niet dat we Pasen aan ons voorbij moeten laten gaan. Deze paas cupcakes zijn volledig in het thema van Pasen. 

Cupcake paasei in een nestje

De cupcakes met vanille botercrème worden afgewerkt met gesuikerde eitjes. 

paaseitjes gesuikerd in verschillend kleuren als decoratie voor Paas cupcakes

Benodigdheden

  • Ingrediënten basisrecept 
  • Ingrediënten botercrème  
  • Enkele repen bruine chocolade  
  • Kleine gesuikerde eitjes in verschillende kleuren  

Maak de cupcakes volgens het basisrecept. Je vindt het recept terug op mijn blog. Terwijl de cupcakes in de oven bakken, maak je intussen de vanille botercrème.

Zin in een andere botercrème? Neem zeker een kijkje op mijn blog.

Zorg dat je cupcakes voldoende zijn afgekoeld voor je start met het garneren. Kies het spuitmondje dat je graag wil gebruiken en doe de vanille botercrème in een spuitzak. Doe een grote toef op je cupcake. Je kan er ook voor kiezen om de hele cupcake met botercème te versieren.  
Maak schilfers van de chocolade. Je kan dit bijvoorbeeld doen met een rasp. Bestrooi deze op je cupcake. 
Leg het gesuikerde eitje mooi in het midden.  

Je kan de cupcake ook garneren met kleine toefjes botercrème. Versier deze met suikerparels zoals op de foto’s hierboven.

Easter bunny cupcakes

De paashaas heeft toch schattige oortjes, niet? Deze cupcakes met vanille botercrème krijgen bovendien oortjes die eetbaar zijn.

Benodigdheden

Maak de cupcakes volgens het basisrecept. Maak de vanille botercrème terwijl de cupcakes in de oven aan het bakken zijn.
Zorg dat je cupcakes voldoende zijn afgekoeld voor je start met het garneren. Kies voor deze cupcake variant een grote spuitmond. Spuit een grote toef vanille botercrème op je cupcake. 

Paas cupcakes gedecoreerd met oortjes van de Paashaas. Easter bunny cupcakes.

Knip intussen de marshmallows met een schaar diagonaal door. De binnenkant (de meest plakkende kant) wordt het gedeelte waar de suiker op komt. De twee stukjes marshmallows lijken nu op de oortjes van een konijn. Je kan het ook nog wat meer vormgeven door de marshmallow zacht te kneden. Dep het oortje met de plakkende kant in de roze suikerdecoratie. Plaats twee oortjes op je cupcake. 

Meer uitleg over het maken van de oortjes kan je ook deze blog terugvinden.

Chocolade cupcake met paasei  

Deze chocolade cupcakes zijn afgewerkt met een chocoladeglazuur. Als kers op de taart (lees: paasei op de cupcake) komt er een paaseitje op.  

Benodigdheden

Het recept voor het maken van de chocolade cupcakes en chocoladeglazuur vind je hier.  

Na het garneren van je cupcake met chocoladeglazuur breng je in het midden een chocolade paasei aan. Je kan het eitje ook halveren. Werk eventueel af met gouden suikerdecoratie.  

Follow the bunny

he has the chocolate.

Vrolijk Pasen!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Paas cupcakes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *