Unicorn cupcakes

unicorn cupcakes

Een unicorn of eenhoorn; een fabeldier. Ziet er niet alleen mooi uit, je kan er voortaan ook van proeven met deze leuke unicorn cupcakes. Deze cupcakes zijn lekker en leuk als traktatie.

Feestelijke unicorn cupcakes

Deze feestelijke unicorn cupcakes maakte ik als traktatie voor mijn dochter haar verjaardagsfeestje in de peuterklas. Niet alleen leuk om te maken, maar nog meer om uit te delen en de reacties achteraf te horen. Naast deze cupcakes kregen de klasgenoten nog een lekkere unicorn snoeptraktatie mee.

Benodigdheden

Aan de slag

Bak de vanille cupcakes volgens het recept en laat ze voldoende afkoelen.
Maak daarna de vanille botercrème. Ik ben verkocht aan het recept van Laura’s Bakery. Deze botercrème heeft een lekkere toets van vanille zonder dat de smaak van boter overheerst. Klik hier om het basisrecept van Laura’s Bakery te raadplegen.
Verdeel de vanille botercrème in twee porties. De ene portie kleurde ik met paars pigment. Doordat je slechts een mespuntje toevoegt, krijgt de botercrème een mooie roze kleur. Aan de andere portie voegde ik een beetje rood pigment toe. Het zalmroze resultaat kwam ook terug in de decoratie toppers. Meng de kleurpoeder goed onder de botercrème. Doe de gekleurde botercrème in een aparte spuitzak en spuit toefjes of rozetten op elke cupcake.
Bestrooi de suikerdecoratie over de cupcakes en laat ze even afkoelen. Daarna decoreer je elke cupcake met een unicorn topper.

Zeg nu zelf, zien ze er niet heerlijk uit? En ze zijn bovendien ook heel erg lekker.

Unicorn cupcakes met rolfondant

Benodigdheden

  • Ingrediënten basiscupcakes
  • Witte en rode rolfondant
  • Botercrème en rode (of roze) kleurstof
  • Suikerdecoratie: roze parels, witte eenhoorn-suiker en bloemetjes
  • Zwarte food art pen
  • Aardbeienconfituur

Vanille cupcake

Maak eerst je basiscupcake. Laat voldoende afkoelen voor je begint met decoreren.
Deze unicorn cupcakes zijn gevuld met een aardbeienconfituur. Maak voorzichtig in het midden van je cupcake een kuiltje. Ik doe dat met een ronde spuitmond. Haal het deeg van je cupcake weg en vul voorzichtig met de confituur. Je kan dit doen met een spuitzak, maar uit eigen ervaring vind ik het niet handig omdat confituur zeer lopende is. Dus vullen met een lepeltje werkt perfect.

Be a unicorn in a field of horses

Rolfondant

Rol de witte fondant uit op een bakmat of op een aanrecht. Om vastplakken te voorkomen, gebruik je best een beetje poedersuiker. Daarna maak je met een ronde steekvorm cirkels die op de cupcakes passen. Voor een leuk effect kies je voor een gekartelde steekvorm. Leg de ronde vorm op je cupcake.

Voor de hoorn van onze unicorn meng je witte en rode rolfondant zodat je een roze kleur krijgt. De hoorn kan je zelf maken (dat vraagt geduld en enig oefenwerk) of maak gebruik van een unicorn-mal, zoals ik heb gedaan. Met een houten prikker zet je de hoorn vast op je cupcake.

Botercrème

Verdeel wat (vanille) botercrème in drie kommetjes en voeg kleurstof toe. Hiervoor bestaan vloeibare kleurstoffen, maar ook in poedervorm. Dit bestaat in heel wat kleuren. Experimenteer hiermee. Hoe meer pigment je toevoegt, hoe donkerder de botercrème wordt. Maak op die manier drie soorten roze tinten. Verdeel de botercrèmes in spuitzakken en varieer met spuitmonden. Op elke cupcake breng je nu toefjes aan in de verschillende kleuren. Je kan de botercrème ook gewoon wit laten om wat meer schakering in je cupcake te steken. Tip: heb je nog een restje botercrème over? Verdeel dit over je basiscupcake en spuit een grote toef. Geen tijd of zin om zelf botercrème te maken? Geen probleem, je kan een mix kopen.

Suikerdecoratie

Werk de unicorn cupcakes af met suikerdecoratie: roze suikerparels, gesuikerde unicorn en bloemetjes. Je kan de toefjes ook bestrooien met eetbare gouden sterretjes. Met een zwarte food art pen teken je de oogjes.

Zien ze er niet beeldig uit?

Laat het smaken!

Smaakt naar meer?

Zoek je naar bak inspiratie? Kijk zeker eens verder op mijn blog.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *