Pannenkoeken

Onlangs zei de onthaalmoeder tegen me dat mijn dochter heel graag pannenkoeken lust. Ik dacht: “tuurlijk vindt ze dat lekker, dat heeft ze mee van haar moeder”. En wat is er fijner dan verse pannenkoeken te maken op een druiligere dag als deze? Het recept van deze minuutpannenkoeken komt uit Ons kookboek.

Benodigdheden

eieren in doos pannenkoeken
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 1/2 liter melk
  • 30 gram fijne suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Bakboter om de pan in te smeren

Aan de slag

Zeef de bloem in een kom en meng hem met de vanille- en de fijne suiker. Maak in het midden van de bloem een kuiltje, en voeg de eieren en melk toe. Klop alles door elkaar met een garde tot je een glad deegbeslag krijgt. Een tip: ga met een pannenlikker langs de rand van de kom om alle bloem goed onder de ingrediënten te mengen.

Met een pollepel doe je beslag in een warme ingevette koekenpan of antiaanbakpan. Gebruik boter om de pan telkens in te vetten. Bak de pannenkoek langs beide kanten. Maak na elke bakbeurt de pan proper met huishoudpapier en vet steeds opnieuw in. Gebruik een bakspaan om de pannenkoek uit de pan te halen.

Serveer warm.

Smaakt lekker met…

Je kan je pannenkoek garneren met allerlei lekkers: vers fruit, een bolletje vanille-ijs met chocoladesaus, verschillende soorten suikers, kandijsiroop, confituur, een laagje choco, zelf opgeklopte slagroom… noem maar op.

Nog meer recepten

Op zoek naar recepten van cupcakes, taarten of patisserie? Klik dan hier. Neem ook eens een kijkje in de categorie Lunch & Dinner.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *