Oreo cupcakes

Eerlijk? Toen ik jaren geleden voor het eerst een Oreo proefde, vond ik dit eigenlijk niet zo lekker. Dus tijdens het winkelen negeerde ik dit product. Tot een tijdje terug. In het winkelschap stond een doos met mini Oreo’s. Leuk idee om mijn cupcakes mee te versieren. En het bleek nog heel lekker te zijn ook.

Chocolade Oreo cupcakes met chocolade botercrème

Voor dit recept maakte ik chocolade cupcakes. Klik hier voor het basisrecept. Geen fan van chocolade cupcakes? Maak dan de versie met vanillecupcakes.

Benodigdheden

Na het bakken laat je de cupcakes afkoelen. De topping maakte ik deze keer niet met een chocolade glazuur, maar wel met een chocolade botercrème. Maak de gewone botercrème en meng er een paar eetlepels cacao bij. Let op: doe dit lepel per lepel, zo kan je zelf bepalen hoe sterk je de chocoladesmaak wilt. Omdat mijn cupcake al van chocolade was, wou ik de botercrème niet te zwaar maken met de cacao.

Kies een spuitmond en doe de botercrème in een spuitzak. Doe een grote toef op je cupcakes.

Plaats een mini Oreo op elke cupcake en klaar is deze leuke variant op een gewone cupcake!

Vanille cupcake met een oreo Swiss meringue botercrème

Bij deze oreo cupcakes gebruikte ik geen gewone botercrème, maar een andere versie: een Swiss meringue botercème. Er wordt hier geen poedersuiker gebruikt, maar wel eiwit en kristalsuiker. Hou de blog in de gaten; dit recept wordt nog gepost. Je kan uiteraard voor de vanille botercrème gaan of kiezen voor een chocolade glazuur.

Benodigdheden

  • Ingrediënten cupcakes
  • Ingrediënten Swiss meringue botercrème
  • 2 pakjes Oreo-koekjes

Bak de vanille cupcakes volgens het basisrecept en laat voldoende afkoelen. Maak intussen de botercrème.

Met een blender of mixer maal je intussen een volledig pakje Oreo’s. Hoe meer koekjes je gebruikt, hoe meer Oreo-smaak in de botercrème. Zorg er zeker voor dat de Oreo’s goed gemalen zijn. De eerste keer had ik nog kleine brokjes en dat bemoeilijkt het spuiten van de botercrème. De stukjes koek komen namelijk vast te zitten in de spuitmond.

Doe de gemalen Oreo-koekjes door de Swiss merengue botercrème en meng alles tot een glad beslag.

oreo cupcakes merengue botercrème

Doe het beslag in een spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake. Plaats op je cupcake een Oreo-koek.

Smakelijk!

Meer over cupcakes en taarten in bakken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *