Letter- en cijfertaart

cijfertaart

Nadat de baklessen afliepen aan Spermalie was ik even in twijfel: nog ergens een vervolgcursus volgen of thuis zelf nieuwe recepten uitproberen. Als fulltime werkende mama was ik uiteraard blij om eens om de veertien dagen een moment puur voor mezelf te hebben en intussen bij te leren over patisserie. Toch zag ik het niet zitten om meteen weer buitenshuis lessen te volgen. Het bakken viel jammer genoeg stil; het excuus hier is tijdsgebrek, maar ik had er precies ook niet veel zin meer in. Na alles even te laten rusten en intussen volop online lekkere recepten op te zoeken, kwam ik de Baking In Stiletto’s Online School tegen van Elena Gistrea, oud-deelnemer van Bake Off Vlaanderen. Het aanbod van lessen is omvangrijk en naast betalende pakketten en lessen, vind je er een aantal gratis lessen terug. Zo ook het recept van deze letter- en cijfertaart.

Letter- en cijfertaart

Letter- en cijfertaart

Letter- en cijfertaarten zijn al een tijdje hip om te maken. Naast een letter of cijfer kan je ook kiezen voor een vorm of figuur, zoals een hartvormige taart. Het leuke aan deze taarten is dat je eindeloos kan variëren in smaken, maar vooral in decoratie en toppings.
Je kan er ook creatief mee aan de slag. Typisch voor deze taarten zijn de lagen biscuit of koek die op elkaar worden gelegd met een toefje crème. Daarna worden ze afgewerkt met heerlijke decoratie.

Ik ben verkocht aan het recept van Baking In Stiletto’s. Dit is een dankbaar taartje om te maken, smeuïg en zacht van smaak, waar zoete en zure tinten elkaar tegenkomen. Het recept mag hier niet overgenomen worden, maar bezoek zeker haar website.

Deze letter- en cijfertaart zijn gemaakt op basis van een honingkoek. De textuur doet een beetje denken aan deze van de koekjestaart.
De honingkoeken zijn gedecoreerd met toefjes witte chocolade cream cheese crème. Tussen deze toefjes komt een frambozen confit; dit zorgt voor het zuurtje in deze taarten.

Decoratie

Ik schreef het eerder al, bij een letter- en cijfertaart kan je heel wat decoratie gebruiken. Je hoeft ook niet alles zelf te maken.

  • Suikerdecoratie
  • Klein snoepgoed, zoals smarties, kleine marshmallows…
  • Sprinkles
  • Macarons
  • Chocoladeschilfers en kleine stukjes chocolade
  • Vers fruit, zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen…

Verjaardagsfeest

De lettertaart maakte ik al een tijdje terug als try out voor de verjaardagstaart van mijn dochter. De taart werkte ik af met aardbeien, stukjes chocolade, smarties en suikerdecoratie. In deze taart had ik geen frambozen confit toegevoegd en deze zure toets is bij deze taart wel aangewezen. Er zitten al heel wat zoete elementen in deze taart en het zuurtje brengt de taart meer tot zijn recht.

De taart met het cijfer vier maakte ik voor de verjaardag van mijn kleuter. Deze cijfertaart decoreerde ik met frambozen, macarons, suikerdecoratie in de vorm van unicorns en bloemen, en suikerparels. Met de overschot van de ingrediënten maakte ik de mini taartjes.

Letter- en cijfertaart

Smaakt naar meer?

Op zoek naar meer recepten van koekjes, cupcakes, taarten of andere patisserie? Klik dan zeker verder naar de categorie bakken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *