Confetti brownies

confetti brownies

Joepie, de vakantie is aangebroken en dat zetten we meteen in met een familiefeestje. Een gezellig tuinfeest bij mijn ouders en wie hen een beetje kent, weet dat het aan eten niet ontbreekt. Om toch ook zelf iets lekkers mee te brengen, besluiten we om brownies te bakken. Geen gewone deze keer, maar kleurrijke confetti brownies. Met het basisrecept bij de hand gingen mijn vierjarige kleuter en ik aan de slag. Een simpel receptje dat niet alleen leuk is om samen met kleine kinderen te maken en te decoreren, maar deze confetti brownies zijn ook nog eens lekker.

Benodigdheden

  • Ingrediënten basisrecept
  • 200 gram witte chocolade
  • Smarties

Aan de slag

Maak de brownies zoals in het basisrecept en laat volledig afkoelen.

Laat de witte chocolade smelten. Je kan dit au bain marie doen, maar ook met de microgolf, zoals ik heb gedaan. Opgelet: witte chocolade heeft een laag verbrandingspunt. Dit maakt dat de chocolade snel verbrandt en dus niet meer te gebruiken is.
Om op te warmen in de microgolf doe je de chocolade in een magnetronbestendige kom. Laat hooguit 10 tot 15 seconden opwarmen. Roer alles door met een lepel. Na de eerste keer zal de chocolade nog niet gesmolten zijn, maar herhaal het proces enkele keren waarbij je de chocolade telkens 10 tot 15 seconden opwarmt en daarna goed doorroert. Herhaal dit tot je chocolade mooi glad en volledig gesmolten is. Doe dit zeker niet langer dan nodig.

Giet de gesmolten chocolade over je brownies en strijk volledig glad met een bakspatel of lepel. Strooi meteen de smarties over je gebak. Je mag deze confetti brownies goed voorzien van de kleurrijke smarties.

confetti brownies

Smaakt naar meer

Ook een grote fan van brownies? Wil je graag brownies next level? Probeer dan eens deze chocolate lovers versie. Of wat vind je van deze brownie wafels met frambozen?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *