Swiss meringue botercrème

Onlangs wilde ik eens iets anders maken dan een vanille of chocolade botercrème. Ik had nog nooit van Swiss meringue botercrème gehoord. Hoe meer ik me verdiepte in het bakken en toppings, hoe vaker ik deze benaming tegenkwam. Hoog tijd om het zelf eens te proberen.  

Bij de gewone botercrème is poedersuiker het hoofdingrediënt. Bij de Swiss meringue botercrème wordt gebruik gemaakt van eiwitten. Ook met deze botercrème kan je taarten afsmeren of cupcakes decoreren. Het recept dat ik volg komt van de blog Schepje suiker.

Benodigdheden

  • 5 eiwitten 
  • 275 gram kristalsuiker 
  • 450 gram boter, op kamertemperatuur en in blokjes gesneden
  • Kookthermometer  

Doe de eiwitten in een kookpot en voeg alle suiker toe. Warm dit au bain-marie op. Met de handklopper roer je alles tot het mengsel een temperatuur van 60 graden bereikt. Haal de pot van het vuur. Mix het beslag op hoge snelheid tot de eiwitten stijf zijn. Dit duurt ongeveer tien minuten. Doe de boter in blokjes en voeg de blokjes apart toe aan het mengsel. Blijf intussen mixen tot je een glad beslag krijgt.  

Lijkt het beslag te schiften? Geen zorgen. Mix alles verder totdat je een glanzend resultaat krijgt.  

Net zoals bij gewone botercrème kan je ook hier kleur en smaak aan toevoegen. Alles goed mengen met een spatel, nog even doormixen, en de botercrème is klaar.  

De Swiss meringue botercrème gebruikte ik als topping bij de Oreo cupcakes. De botercrème werd gemengd met gemalen Oreo koekjes.

Nu je topping klaar is, kan je cupcakes maken en versieren. Nog op zoek naar lekkere recepten? Neem een kijkje op mijn blog.

Populair in categorie Botercrème

Zelf botercrème maken

Er zijn verschillende manieren om een botercrème te maken. Botercrème gebruik je als topping op cupcakes of om een taart mee af te werken. Verder lezen

Hazelnoot praliné botercrème

Botercrème kan je op verschillende manieren maken en in heel wat smaken. Voor mijn kerstbûche koos ik voor een hazelnoot praliné botercrème. Lees verder

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *