Pop-up kaart

Leuk hé, zo’n pop-up kaart. Het is een toffe variatie op een gewone wenskaart. Ik maakte deze kaart voor de jarige Dylan.

Voorkant kaart

Aan de boven- en onderkant van de kaart bevestigde ik een boordje washi tape. Dat is een papiertape die bestaat in heel wat kleuren en patronen.

Bij een verjaardag horen ballonnen, dus ook bij deze kaart. De ballonnen en de letters van de naam van de jarige sneed ik uit met mijn ScanNCut Brother machine.
Wil je graag iets laten uitspringen? Bevestig dan een dikkere foamtape op je onderdeel (bijvoorbeeld van 3 mm). Ik deed dit bij de ballonnen. Deze werk je vervolgens af met gekleurd touw. Schik ze op je kaart en kleef vast.

pop-up dino kaart: de voorkant gepersonaliseerd met ballonnetjes en naamsvermelding

Binnenkant kaart

Een aantal onderdelen, zoals de twee dino’s en de boom, zocht ik op via Pinterest. Vervolgens scande ik ze in met mijn ScanNCut Brother machine en worden ze fijn uitgesneden.
De rest – onder andere het gras – staan standaard op mijn scan- en snijmachine.

Alle onderdelen, zoals de schubben, ogen en schaduwplekken van de dino’s, worden apart uitgesneden. Geef alles de juiste positie op de basis dino en plak alle onderdelen vast. Het makkelijkste is om te werken met dubbelzijdige kleefband.

De basiskaart staat ook op de ScanNCut Brother machine. Het leuke is dat de ril- en vouwlijnen mee worden uitgesneden. Ook de plaatsen waar je de dino’s laat uitspringen, waardoor je diepte creëert in je pop-up kaart, snijdt de machine mee uit.

Als alle onderdelen klaar zijn, plak je ze op je basiskaart. Gebruik een dikkere foamtape om zaken uit te laten springen.

dino pop-up kaart

Andere creaties

Het leuke aan de ScanNCut Brother machine is dat je heel wat leuke werkjes kunt maken: kaarten, slingers, geschenkdoosjes, labels en noem maar op. Je kan hierbij niet alleen werken met papier en karton, maar ook met flexfolie (om textiel te bedrukken), vinyl, stof en zo verder.

Benieuwd naar andere creaties? Klik hier om verder te kijken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *