Birthday party cupcakes

De dochter van een vriendin was onlangs jarig; Jainy vierde haar negende verjaardag. Haar mama had gevraagd of ik als verrassing geen cupcakes wilde bakken. Voor deze birthday party cupcakes werkte ik met roze en blauw; Jainy haar lievelingskleuren.

Benodigdheden

verjaardag cupcakes I

Cupcakes

Bak de vanille cupcakes volgens het recept op mijn blog en laat afkoelen. Intussen kan je de vanille botercrème maken. Je kan uiteraard ook voor een andere topping kiezen: een chocolade botercrème (dan doe je er een paar eetlepels cacao bij) of chocolade glazuur. Of heb je liever de Swiss meringue botercrème?

Botercrème

Doe een deel van de botercrème in een spuitzak met spuitmond en doe een toef op enkele cupcakes. Maak de toef niet te hoog, want er komt nog rolfondant op ter versiering.

De rest van de botercrème doe je in een andere kom. Voeg er de paarse kleurpoeder bij en meng tot al het poeder goed is opgenomen. Doe deze botercrème in een andere spuitzak en plaats op de rest van de cupcakes een mooie toef.

Rolfondant

Ik wilde graag roze rolfondant maken omdat dit één van de lievelingskleuren is van Jainy. Ik had geen rode rolfondant meer om te mengen met de witte, dus ik besloot om zelf te kleuren.

Neem een blok witte rolfondant en kneed het met je handen zacht tot een bolletje. Ik deed er een paar druppels rode kleurstof bij en kneed goed totdat al de kleurstof was opgenomen. De witte rolfondant kleurt nu roze. Tijdens het kneden zag ik dat ik een marmeren effect had verkregen. Ik vond dit wel heel mooi, dus ik besloot om de kleur zo te laten. Wil je de rolfondant in een effen roze dan kneed je verder tot je de gewenste kleur hebt.

Rol de fondant mooi uit met een deegrol of fondantrol tussen twee lagen bakpapier.

Met het alfabet steekvormset maakte ik de naam Jainy. Verder sneed ik nog andere figuren uit, zoals een hart, bloem en ster.

birthday party cupcakes: rolfondant I verjaardag cupcakes

Doe nu hetzelfde met de blauwe rolfondant: kneed met de handen zacht, rol uit en steek sterren uit met de steekvorm.

De letters van Jainy haar naam plakte ik op de blauwe sterren. De kleine roze sterren kwamen op de grote blauwe. Dit doe je door de achterkant van de de letter of de figuur voorzichtig in te wrijven met wat warm water en zo op het andere deel te plakken.

birthday party cupcakes: rolfondant II verjaardag cupcakes

Afwerking

De birthday party cupcakes afwerken doen we met roze suikerparels. Ik maakte in de hoeken van de sterren een klein putje en deed dit nat met een beetje water – dit vormt het plakmiddel tussen de suikerparel en rolfondant. Voeg de suikerparels toe. Ook in het midden van de bloemen, sterren en hartjes plaatste ik een roze suikerparel.

De birthday party cupcakes zijn klaar! Eerst een foto nemen en dan smullen maar.

Smaakt dit naar meer?

Onlangs poste ik een artikel over feestelijke verjaardagscupcakes. Klik hier om het recept te bekijken. Meer over cupcakes, taarten en patisserie in bakken. Je vindt er onder andere deze recepten terug:

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *