De tweeling

de tweeling

Mijn nichtjes van 11 en 13 jaar solliciteerden na mijn bevalling meteen als oppashulp. En dat is handig om te weten. Een paar maanden geleden zochten we dan ook logement voor onze kleine meid.
Per sms werd er afgesproken met mijn tante. Of het goed was dat ons Mara een nachtje mocht komen logeren. “Geen probleem, breng haar maar en ook hun neefje Lou zal er zijn”. Oei, twee baby’s om op te letten, zagen ze dat echt wel zitten? Het antwoord was duidelijk: “ja, zeker, want de meiden kijken er naar uit om voor een tweeling te zorgen. Ze hebben al een heel plan bedacht van wat ze allemaal gaan doen en wie waar zal slapen”. Mijn tante sloot af met: “En ze willen graag een meisje en een jongen om voor te zorgen”.

Oké, opvang geregeld, check! 

Playdate

En dan was het zover. Een playdate tussen een éénjarige jongen, een tien maanden oud meisje en twee tieners. Een ’tweeling’ om te entertainen.

Terwijl we op restaurant zaten, kwamen foto’s en filmpjes binnen. Mijn kleine Mara in een autootje, voortgeduwd door kleine Lou die net (zij het nog wankelend) stapte, met achteraanhollend de twee meiden. Baby Lou kende zijn eigen kracht nog niet goed en was blijkbaar vergeten dat mijn baby aan het stuur zat, want ik zag hen tegen de muur botsen. Lichtjes uiteraard, maar wel amuserend.

En al snel kreeg ik van de papa van Lou een berichtje: “ze hebben het leuk die twee”. Ik stuurde: “tijd voor een broertje of zusje voor Lou?”. En toen bleef het stil.  

Oppas verzekerd

En er volgden op zondag nog leuke foto’s: met zijn vieren spatten in bad, samen ontbijten en nog spelen. Ja, ze hebben het echt naar hun zin. Moe, maar voldaan, genoot mijn dochter nog na van haar logeerpartijtje. En het logement is blijkbaar voor herhaling vatbaar. Goed om te weten als we nog eens twee schitterende oppassers zoeken. 

Klik hier voor meer artikels over baby en momlife.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

4 thoughts on “De tweeling

 1. Zalig!
  We vonden het zelf ook een heel fijne date 🙂

  We hopen dat de restaurants snel opnieuw open mogen… zodat de jonge ouders opnieuw
  een oppas nodig hebben!!

 2. Zalig!!!

  Inderdaad dat was de max!!!

  We willen echt graag nog eens voor deze twee schattjes oppassen.❤️😍Bedankt voor deze leuk herinnering in deze mindere leuke tijd… (Corona😒)
  Veel liefs
  Flore en Janne
  😘😘😘

  1. Heej Flore en Janne ,
   Het corona einde is in zicht en weldra zullen jullie zien wat deze kleine baby’s van toen nu al allemaal kunnen 🙂

   Zorg maar voor een gevulde energie-tank !
   ToedeLOU -> nonkel Pieter

 3. Janne en Flore, mijn lieve nichtjes, smeer jullie kuiten maar in, want mijn baby is nu een flink peutertje en ’t is een rappe ze!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *