Feest

Feest

Een tijdje geleden vroeg één van mijn vriendinnen me of ik een kaart wilde maken voor haar verjaardag met een koe op. Haar metekind is verzot op koeien, dus we zouden haar vast blij maken met dergelijk kaartje. Ik moest even nadenken hoe ik het zou aanpakken tot ik het idee kreeg ik om de kaart te handletteren. Het was alweer een tijdje geleden dat ik nog gehandletterd had, dus tijd om mijn potlood en stiften boven te halen en deze kaart in het thema feest te maken.

Benodigdheden 

handletteren benodigdheden verjaardagskaarten
  • Stevig wit kraftpapier 
  • Potlood 
  • Gom 
  • Meetlat
  • Micron pennen met verschillende diktes
  • Dubbelzijdige dikkere foamtape (optioneel)
  • Schaar

Aan de slag

Schets de letters ‘feest’ met potlood op je basiskaart. De letters zijn ballonnen en hoeven dus niet op gelijke hoogte gehandletterd worden. Trek de lijnen over met een zwarte pen. Teken onderaan de letters het uiteinde van een ballon met een lintje aan. Werk het woord ‘feest’ af met enkele stippen en lijnen.
Let op: doordat er rechtstreeks op de kaart wordt gehandletterd gebruik je best geen al te dikke stiften. Dit kan namelijk door de kaart kleuren.

De afbeelding van de koe heb ik lange tijd geleden al gevonden op Instagram. Ik vond deze zo leuk gedaan dat ik ze zelf al een paar keer heb getekend. Het is een koe die op een speelse manier wordt getoond, wat dan ook goed past in het thema van deze kaart.
Teken deze of een andere afbeelding eerst in potlood en trek dan met een zwarte pen over. Kleur enkele vlekken, de ogen, staart en de hoeven in. Knip de afbeelding uit en plak met dubbelzijdige foamtape op je kaart.

Het is een simpele kaart, maar mijn vriendin was er alvast blij mee. Hopelijk haar metekind ook.

Feest

Meer informatie over handletteren

Zoek je meer informatie en inspiratie over handletteren? Bekijk dan de andere artikels op mijn blog.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *