Virtuele babyshower

Geen babyshower voor mijn schoonzus door de corona crisis. Op naar plan B: een virtuele babyshower! En daar zijn leuke zaken uit gekomen.

Cadeautje met een boodschap

Met nieuwjaar worden er in de familie cadeautjes uitgedeeld. Van mijn broer en (toen nog) zwangere schoonzus Jana kreeg ik – toch volgens de verpakking – een kookpot cadeau. Mijn eerste gedachte was ‘oei, het zal toch wel inductie zijn’. Een extra kookpot is altijd handig, dus ik was er blij mee. Maar ik moest de doos meteen opendoen. Ik was zo in de ban van de cadeautjes dat ik er gewoonweg niet bij had stilgestaan. Ik deed de doos open en het eerste wat ik zag was een baby-slabbetje met de vraag ‘wil je mijn meter zijn?’. Volmondig en met de tranen in mijn ogen riep ik luid ‘ja’.

Geen babyshower

Als meter heb je bepaalde verantwoordelijken. Eén ervan is het organiseren van een babyshower. Via WhatsApp stelde ik groepjes samen: team organisatie en team babyshower, met alle uitgenodigde meiden. De mama in spe gaf in alles carte blanche. We kozen om de dag rustig te laten verlopen. Alles was gepland: datum, locatie, activiteiten, catering… Jammer genoeg gooide het corona virus roet in het eten. Geen babyshower dus.

Dan maar een virtuele babyshower

De mama in spe, alle meiden en ikzelf vonden het jammer dat de babyshower niet door kon gaan. Maar ik kreeg een ingeving: ik wilde de dag die we hadden ingepland niet zomaar laten passeren. En snel werd een nieuw concept ontwikkeld: een virtuele babyshower. Aan de meiden vroeg ik om een kort filmpje te maken met een persoonlijke boodschap, wens, opdracht of wat dan ook. Er werd beroep gedaan op creativiteit en originaliteit. En aan enthousiasme geen gebrek. Zelfs kleine kinderen, waaronder mijn mini-me, werden ingeschakeld.

Rode draad in alle filmpjes was de persoonlijke boodschap van alle meiden, maar ook van de papa en peter in spe, voor de toekomstige mama en de kleine meid.

virtuele babyshower: zwangere vrouw met koffietas in de handen en roze donut op de buik

(Virtueel) verloop van de dag

De dag begon leuk en aangenaam voor mijn broer en schoonzus. Mijn moeder trakteerde op een lekker ontbijt (levering aan huis uiteraard) en Jana’s mama liet een mooi boeketje bloemen leveren.

Tijdens het ontbijt voegde ik Jana toe aan de groep van de babyshower. De boodschap was duidelijk: zorg dat je GSM is opgeladen, hou hem bij de hand, zet je op je gemak, bekijk alles wat je ziet, film minstens één tegenprestatie, maar vooral: geniet van deze mini babyshower.

Al snel kwamen alle filmpjes binnen. Van grappig tot emotioneel. De papieren zakdoekjes werden boven gehaald.

De oma in spe maakte een collage van foto’s van vroeger en nu met een mooie tekst er bij. Mijn nichtjes maakten een eigen filmpje op basis van een liedje. Mijn moeder gaf een lieve boodschap mee.

Opdrachten virtuele babyshower

Dat we een aantal kleine opdrachtjes hadden voorzien was op voorhand afgesproken. Maar wat die dan precies inhielden, was voor iedereen een verrassing.

  • Oefen met een knuffelbeer of pop in het leren aan doen van een pamper en ga er van uit dat je kleine een ferm kakkerke is
  • Duid uit een galerij van gezichten aan of de vrouw in kwestie nu een orgasme heeft of aan het bevallen is
  • Voorzie alle knuffelberen in huis van babysokjes (en geloof me, hier was Jana even zoet mee)
  • De papa gaf zichzelf als opdracht om binnen de twintig seconden sokken aan te doen bij zijn hoogzwangere vrouw, een test voor zichzelf voor het geval de weeën starten

Toch een beetje haar moment

Het was niet de babyshower die we voor ogen hadden en die we aan Jana wilden geven. Het zijn omstandigheden die er anders over hebben beslist. Het is wat het is. Maar met de virtuele babyshower konden we mijn schoonzus toch een beetje in de bloemetjes zetten, er een beetje haar moment van maken, en haar een hart onder de riem steken voor de nakende bevalling.

Het leuke is ook dat de filmpjes steeds herbekeken kunnen worden. Want zoals ik al eerder schreef, tempus fugit…de tijd vliegt. De zwangerschap is voorbijgevlogen en intussen zijn mijn schoonzus en broer de kersverse ouders van een flinke dochter.

Meer lezen?

Meer artikels in Baby & Momlife. Dit artikel verscheen intussen op Mama Baas.

Ook leuk in Babyshower

Ideeen virtuele babyshower

Feesten is niet toegestaan, maar dit belet niet om een babyshower te organiseren. Lees hier enkele ideeën voor een virtuele babyshower … Verder lezen

Mijn surprise babyshower

Babyshower inspiratie nodig ? Ik heb een fantastische babyshower gehad! De woonkamer en living waren prachtig versierd in het roze met als thema ‘meisje’. Lees verder

Babyshower activiteit: rompertjes handletteren

Op mijn babyshower kregen we een workshop handletteren. Het resultaat waren stuk voor stuk mooie gehandletterde rompertjes. Verder lezen

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *