Panna cotta van witte chocolade

panna cotta van witte chocolade

Op nieuwjaar waren we uitgenodigd bij de familie van mijn vriend. Op het dessertbuffet stond deze heerlijke panna cotta van witte chocolade. Zo lekker, dat ik het niet bij eentje proeven wilde laten. Het recept werd me doorgestuurd en ik ging er vorige week mee aan de slag om dit dessertje voor te schotelen op het verjaardagsfeestje van mijn dochter. Ik vind de ‘gewone’ panna cotta al lekker, maar deze versie is ook heerlijk! Het voordeel is dat je er niet veel werk aan hebt en je dit snel tussendoor kan maken.
Bij het uitschrijven van dit recept merkte ik dat ik geen aparte foto’s heb genomen van de panna cotta van witte chocolade. Ik probeer er aan te denken als ik ze nog eens maak. In elk geval wil ik het recept met jullie delen.

Benodigdheden

  • 500 ml room
  • 100 ml volle melk
  • 120 gram suiker
  • 200 gram witte chocolade
  • 8 gram gelatineblaadjes
  • Voor de afwerking: chocoladeschilfers of fruit (zoals aardbeien of rode aalbessen)

Aan de slag

Doe de room en melk in een sauteuse en warm op. Voeg de suiker er bij en los al roerend met een klopper op. Doe de chocolade in kleinere stukjes en voeg toe aan het roommengsel. Laat de chocolade er in smelten. Opgelet: zorg dat de massa niet kookt. Plaats een zeef op een mengkom en giet het roommengsel er door.

Intussen week je de gelatine in koud water volgens de beschrijving op de verpakking. Knijp de gelatineblaadjes goed uit zodat het water er uit is. Voeg de gelatine één per één toe aan de warme room. Roer goed door met de handklopper zodat de gelatineblaadjes goed zijn opgelost.

Verdeel de panna cotta van witte chocolade in kleine glaasjes of potjes. Plaats deze minstens drie uur in de koelkast zodat het geheel mooi kan opstijven.
Je kan zo smullen van de panna cotta van witte chocolade of je kan nog afwerken met chocoladeschilfers, stukjes aardbei of rode aalbessen. Laat het smaken!

panna cotta van witte chocolade

Smaakt naar meer?

Op zoek naar meer recepten van koekjes, cupcakes, taarten of andere patisserie? Klik dan zeker verder naar de categorie bakken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *