Traktatie voor peuters

unicorn cupcakes

Begin januari is onze kleine peuter jarig en dat werd alvast gevierd in de peuterklas. Door de afkoelingsweek werd het feestje een weekje vervroegd. De juf maakte een mooie verjaardagkroon en zorgde voor een onvergetelijke dag. Bij een klasfeestje hoort uiteraard een attentie. De traktatie voor peuters bestond uit een unicorn snoeptraktatie die de kinderen mee konden nemen naar huis, en unicorn cupcakes om samen in de klas van te smullen.
Het zijn nog steeds speciale tijden. Ik ben maar al te blij dat het verjaardagsfeestje in de klas is kunnen doorgaan. Vorig jaar werd het een feestje in volle corona tijden. Organiseer je binnenkort thuis een verjaardagsfeestje voor je kleine spruit? Lees dan zeker dit artikel na voor tips en inspiratie.

verjaardag schilderij

Unicorn snoeptraktatie

Het voorbeeld van deze unicorn traktatie vond ik in één van de facebookgroepen die ik volg waar knutselwerken met en voor kinderen worden gedeeld. Een leuk idee om te maken voor mijn dochter en haar vriendjes in de klas.

Benodigdheden

  • Kartonnen bekers
  • Wit en roze papier
  • Zwarte stift
  • Lijm
  • Houten prikkers
  • Snoepverpakking
  • Snoep

Aan de slag

Teken de grote unicorn oren op het witte papier en de kleinere op het roze. Knip de oortjes uit. Je kan uiteraard de sjablonen online opzoeken en uitknippen. Zelf gebruikte ik mijn ScanNCut Brother machine om de vormen uit te snijden.
Plak de kleinere oren op de witte, en plak ze vast op de onderkant van de kartonnen bekers. Zorg dat de oortjes goed vastkleven, gebruik eventueel nog wat plakband. Met de zwarte stift teken je de ogen en wimpers.

Maak de snoepbrochettes en hou ongeveer een derde van de prikker vrij. Steek de snoeptraktatie in de snoepzak.
Met de onderkant van de prikker maak je voorzichtig een gaatje in de beker en bevestig je de snoepbrochette in de beker.

Zo, de unicorn traktatie voor peuters is klaar. Dit ziet er toch leuk uit hé? Mijn dochter en de kindjes in de klas waren er alvast heel blij mee!

Unicorn cupcakes

Bij een feestje hoort uiteraard ook iets om van te smullen. En wat is er nu lekkerder dan een mooi versierde cupcake.
Een tijdje geleden maakte ik deze unicorn cupcakes. Om niet dezelfde cupcakes te maken, maar toch in hetzelfde thema te blijven, kwam ik tot dit verrukkelijk resultaat. Klik hier om het volledige recept te bekijken.

De kinderen en de juf vonden het alvast lekker. Hier dus een blije mama met de geslaagd traktatie voor de peuters, maar nog meer dat dochterlief een leuk verjaardagsfeestje in de klas heeft gehad.

Oreo chocolade pops

Deze Oreo chocolade pops maakte ik voor het kleuter verjaardagsfeestje dat we onlangs bij ons thuis vierden. Ze zijn niet alleen tof om te maken, ze zien er ook cute uit en zijn bovendien lekker. En dus ook leuk om er mee te trakteren in de klas. Verpak ze in plastiek folie. Leuk om uit te delen!

Oreo chocolade pops

Meer lezen?

Neem gerust een kijkje op mijn blog voor meer creatieve ideeën, recepten en onze verhalen over baby en momlife.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *