Mokkashake

mokkashake chocolade

Mijn ontbijt bestaat niet alleen maar uit boterhammen met choco of confituur – al blijft dat lekker. Om wat beter op mijn voeding te (proberen) letten, staat er af en toe iets anders op de ontbijtkaart. Zo staat er steeds een grote pot zelfgemaakte gewone granola of gezoet met chocolade in de kast. En af en toe verschijnt er een ontbijtsmoothie op tafel.
Deze keer maken we een shake met mokka en chocolade. Een voordeel van zo’n shake is dat het snel gemaakt is. Wie niet veel tijd heeft, kan dit ook de avond voordien maken.
Het originele recept van deze mokkashake komt uit het boek ‘Fastfood’ van Sandra Bekkari en is goed voor twee grote glazen. 

Benodigdheden

  • 250 ml plantaardige melk (bv. soyamelk) 
  • 60 gram havermout 
  • 1 kop koffie 
  • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder 
  • 200 gram magere verse kaas of Griekse yoghurt
  • 20 gram pure chocolade (bij voorkeur 70% cacao)
  • Optioneel: Stevia als zoetmiddel

Aan de slag 

Maak een kop koffie en laat volledig afkoelen. Hak intussen de chocolade fijn of maak schilfers met een rasp. Hou de chocoladeschilfers apart.  
Doe de melk en de havermout in een kom en laat vijf minuten intrekken. Doe het havermoutmengsel, het kopje koffie en de cacaopoeder in de blender en mix het geheel tot alles goed gemengd is.
Voor deze shake gebruik je best een breed glas. Voeg een laagje yoghurt onderaan in het glas toe en giet de mokkashake er bovenop. Strooi er chocoladeschilders over. Vind je deze mokkashake als ontbijt niet voldoende? Eet er er een kleine portie granola bij.

mokkashake

Smaakt naar meer 

Op zoek naar andere ontbijtrecepten? Neem gerust een kijkje op mijn blog om verdere inspiratie op te doen. 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *