Ideeën virtuele babyshower

babyshower versiering ballon

Wie had dat gedacht dat we ons nu nog steeds aan de toch wel strenge maatregelen zouden moeten houden omwille van de coronacrisis? In mei publiceerde ik het artikel ‘virtuele babyshower‘ naar aanleiding van de babyshower van mijn hoogzwangere schoonzus, en tot op vandaag blijft het een actueel item.

Maar in 2020 en zelfs nu, anno 2021, is er geen sprake van het organiseren of zelfs maar door laten gaan van een babyshower. En om de toekomstige mama’s niet zomaar te vergeten en eventjes in de picture te zetten, kan je de babyshower toch laten doorgaan, zij het op een andere manier. En bij deze geef ik graag enkele ideeën en tips mee voor een virtuele babyshower.

Virtuele babyshower: tips & tricks

Organisatie

Volg onderstaande stappen voor de organisatie van een virtuele babyshower:

 • Vraag aan de aanstaande papa de contactgegevens van wie er allemaal (virtueel) mag uitgenodigd worden.
 • Stel een organisatiegroep samen. Neem de organisatie niet volledig op jou, maar kies een viertal mensen die je willen helpen en die de toekomstige mama goed kennen, zoals de (schoon)mama, (schoon)zus en bestie. Zelf vond ik het gemakkelijk om te communiceren via WhatsApp.
 • Met de organisatiegroep leg je een aantal zaken vast: datum waarop je de virtuele babyshower wil laten doorgaan, de ‘krijtlijnen’ van het verloop van de dag…
 • Betrek ook de toekomstige papa met een stand van zaken. Zorg dat hij de datum en tijdstip goed noteert in zijn agenda en geen andere plannen maakt (al valt er door corona niet veel te plannen).
 • Vervolgens stel je een team babyshower samen: een team bestaande uit alle uitgenodigde personen. Let op, voeg de toekomstige mama hier niet aan toe, anders is er geen sprake meer van een verrassingseffect.

GSM bij de hand

En dan is het zover, de dag van de babyshower. Voeg de mama toe in de chatgroep of bel haar op via video call; een virtuele ruimte om met alle meiden samen te komen. Is ze klaar om aan haar moment te beginnen? Heeft iedereen een drankje bij de hand om te klinken op de mommy to be?

Laat de dag van de babyshower de partner of het knuffelcontact de woonkamer versieren met ballonnen, slingers en banners. Dek de tafel mooi, presenteer een hapje en drankje.

Attenties

Bij een babyshower horen uiteraard attenties. En dus ook bij een virtuele babyshower.

 • Laat elke gast – coronaproof en voorafgaand – een cadeautje aan huis bezorgen. Het feestvarken wordt getest op haar geduld en mag alle attenties pas openen op de dag van haar babyshower.
 • Wat vind je van een pampertaart? Niet alleen mooi om te geven (en om te krijgen), maar bovendien ook nuttig.
 • Of leg met alle meiden samen voor een luxe ontbijt, geleverd aan huis. De dag van de babyshower kan niet beter starten!
 • Ook een boeketje bloemen zal vast geapprecieerd worden.
 • Laat iedereen in de week voorafgaande de babyshower een kaartje opsturen, met een wens of boodschap voor de baby. Op het moment van de babyshower leest de mama alle kaartjes voor.
 • Op de dag van de babyshower kan één van de gasten lekkere dessertjes brengen. Wil je dit graag zelf maken? Kijk dan zeker verder in de categorie bakken voor inspiratie voor cupcakes, taarten of andere patisserie.
Virtuele babyshower: tips & tricks cadeau

Opdrachten

Geen babyshower zonder opdrachten, naar mijn mening. Verzin ludieke opdrachten die de toekomstige mama met gemak – want hou er rekening mee dat ze (hoog)zwanger is – van thuis uit kan uitvoeren. Wees creatief, zot, alles kan en mag.
Laat de opdrachten niet alleen vanuit de meiden komen. Betrek de papa, de toekomstige opa’s, peter en nonkel(s) bij de organisatie.

 • Vraag aan elke genodigde om een foto van zichzelf als baby door te sturen. Aan de mama om te raden wie wie is.
 • Iedereen maakt een eigen quote over de toekomstige mama, ouders en baby. De organisator verzamelt ze in een documentje en bezorgt ze aan de mama. Aan haar om te raden aan wie de quote gelinkt wordt.
 • Laat elke gast een kort filmpje maken met een fijne boodschap voor de mama in spe. Maak de filmpjes grappig, emotioneel, ludiek, maar vooral persoonlijk.
 • Stel een quiz samen en test haar zwangerschaps-, bevallings- en babykennis. Maak dit niet te serieus, maar vooral leuk en grappig. Via deze link krijg je allerlei gekke weetjes te lezen die je kan gebruiken in de quizvragen. Bij elk goed antwoord mag de mama een cadeautje openen.
 • Geef de mama een ietwat actievere opdracht: verzamel alle knuffelberen en poppen in huis en voorzie ze van babysokjes. Zet er eventueel een timer op.
 • Laat haar tonen hoe ze een baby moet verversen. Oefen met een pamper op een pop of beer. En ga er van uit dat de baby een ferm kakkerke is.
 • Duid uit een galerij van gezichten aan of de vrouw in kwestie nu een orgasme heeft of aan het bevallen is.

Meer lezen?

Mag een babyshower binnenkort terug fysisch doorgaan, mag er terug gefeest worden, en zoek je nog inspiratie? Kijk dan zeker eens in het artikel over mijn eigen babyshower.

Voor meer artikels over baby en momlife klik hier

Ook leuk in Babyshower

Een virtuele babyshower

Geen babyshower voor mijn schoonzus door de corona crisis. Op naar plan B: een virtuele babyshower! En daar zijn leuke zaken uit gekomen … Verder lezen

babyshower versiering

Mijn surprise babyshower

Babyshower inspiratie nodig ? Ik heb een fantastische babyshower gehad! De woonkamer en living waren prachtig versierd in het roze met als thema ‘meisje’. Lees verder

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *