Op avontuur met het gezin naar Puyenbroeck

Wat een leuke herfstperiode om van te genieten. Geen sprake van koude temperaturen, de zon die komt lonken. Zo ook afgelopen weekend. Ideaal om de wandelschoenen aan te trekken en er op uit te gaan. Onze bestemming? Provinciaal Domein Puyenbroeck. Dat er van alles te beleven valt in het grote stuk natuur, gelegen te Wachtebeke in de provincie Oost-Vlaanderen (België), staat buiten kijf. Ook wij blijven steeds nieuwe plekken ontdekken. Trek je kleine mannen speelkledij en comfortabele wandelschoenen aan, en ga op avontuur met het gezin naar Puyenbroeck.

Wandelen

Jong en oud, iedereen is welkom om een stukje natuur op te snuiven en de batterijen op te laden. Het bosgebied is zo’n 150 hectare groot. Je kan uiteraard alles ter plaatse ontdekken en afwandelen, maar wie zich graag op voorhand voorbereidt, kan online de wandelroutes raadplegen of een papieren versie opvragen in het bezoekerscentrum. Het domein kent diverse wandelingen:

  • Landschapspark: met een tussenstop aan de hangbrug en het Blotevoetenpad
  • Volledig ontspannen doe je met het Opkikkerpad: via oefeningen voor lichaam en geest wordt de focus op de zintuigen gelegd
  • Levend erfgoedpark met wandelroute door het dierenpark

Niet onbelangrijk voor jonge gezinnen: de meeste wandelpaden zijn buggy toegankelijk. Kleine kinderen zijn dan weer welkom met hun fiets, step of mountainbike. Zelfs op rolschaatsen kan je het domein verkennen.

Avontuur

Dat wandelen zeker niet saai hoeft te zijn, bewijst dit grote domein. Onderweg valt er van alles te beleven, te zien en te ontdekken. Zo is sinds mei de gloednieuwe hangbrug open. Volg hiervoor de wandelroute van het landschapspark. Durf jij het avontuur aan en tot boven te lopen? De echte durfal kan een stukje muurklimmen op de reuzen kabouter. Wie van klimmen houdt, moet zeker ook de uitkijktoren opgaan.
Even rust nodig tussen al het avontuur door? Her en daar staan mooi onderhouden bankjes. Ideaal om even te ontspannen. Tip: breng de picknickmand mee.

Bij een avontuur hoort al eens een valpartij

Onze kleine meid VIEL met haar handjes in de netels. resultaat: Beide handen vol met blaren.
WAT KAN JE DOEN? BESTRIJD BRANDNETELJEUK DOOR MET DE GELE BLOEM VAN EEN PAARDENBLOEM OVER DE BLAREN TE WRIJVEN. DE JEUK EN DE PIJN NEMEN HIERDOOR AF.

Dierenpark

Niet alleen kom je tijdens de wandeling heel wat dieren tegen, zoals eenden en vogels, maar ook in het Levend Erfgoed Park met dierenpark vind je verschillende dieren terug. Schapen, geitenrassen, kippen en paarden. Wie weet kom je ook Buddy tegen, een bordercollie die je aan het werk kan zien in het dierenpark. Buddy zorgt voor het drijven en verzamelen van de schapen. En met een beetje geluk spot je misschien wel een ooievaar in het ooievaarsnest.

Spelen

Na de avontuurlijke wandeling trakteren we onze peuter op een uitje in de speeltuin. Begin je er de dag mee dan is de kans groot dat je kleine uk helemaal geen zin meer zal hebben om iets anders te doen. Pak het dus strategisch aan, zie het als een tip van deze mama.
Ik ken geen andere speeltuin bij ons in de buurt die zo voldoet aan de wensen van kinderen. De gigantische speeltuin is onderverdeeld volgens leeftijd. Terwijl grotere kinderen zich wagen aan de klautertoestellen, klimnetten, schommels en een piratenschip, kunnen de allerjongsten op een rustige manier hun speelwereld met schommels, kleine glijbanen en huisjes ontdekken.

Zin in meer?

De uitstap naar Puyenbroeck in Wachtebeke hoeft zich niet te beperken tot alleen maar wandelen, fietsen en buiten spelen. Er valt nog veel meer te beleven. Zelf hebben we nog niet alles ontdekt, maar volgens de website ziet het er in elk geval veelbelovend uit.

  • Zwemplezier in verschillende baden en in het zwemparadijs met whirlpools, stoomhutten en familieglijbaan. Voor de kleintjes is er een peuterbad voorzien.
  • Op de roeivijver geniet je met het gezin op het water in een roeiboot of waterfiets. Verder kan je er ook kajakken en kanovaren. Ook vissers zijn er meer dan welkom.
  • Verder kunnen de sportievelingen hun ei kwijt met golfen, tennis, padel, lopen, joggen, fitnessen…
  • Op de buitenterreinen zijn de grote avonturiers welkom in de skatezone, BMX-parcours, hoogtouwenparcours en muurklimmen.
  • Wie graag even de benen wil laten rusten, kan een rondrit doen met de trein.

Tijd te kort om alles op één dag te doen? Ook hier werd aan gedacht. Voor een overnachting in de natuur kan je met de mobilhomes, kampeerwagen of tent terecht op de camping. Logeren kan ook ook in de enige trekkershut op het domein.

Meer lezen?

Voor meer artikels over baby en momlife klik hier.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *