Plant een geboorteboom

Na de geboorte van onze kleine spruit was er bij ons thuis nog geen sprake van een tuin. Buiten een grote berg aarde en (veel) onkruid dan. Intussen is de tuin al iets meer aangepakt. Lees: de berg aarde is weg, we hebben gras en sinds kort ook een geboorteboom.

Mijn schoonouders kwamen met het voorstel af om een geboorteboom te planten. Een leuk idee! Niet alleen omdat zo onze tuin meer vorm krijgt, maar ook omwille van de symbolische betekenis van een geboorteboom. Dit staat namelijk symbool voor het leven dat het kind gaat leiden.  

Keltische boomhoroscoop

Er bestaan boomhoroscopen waarin omschreven wordt welke boom bij je past en dit volgens jouw geboortemaand. Een voorbeeld is de Keltische boomkalender. Deze omvat 21 bomen die overeenkomen met types van mensen en heeft ook vier heilige bomen. Wie zoals mijn kleine meid geboren is tussen 1 en 11 januari heeft de Spar als levenboom. Wil je weten welke boom bij jou of je kind hoort? Klik dan hier.

Japanse kerselaar

Wij kozen niet voor de Keltische boomhoroscoop, maar voor een boom die we het liefste zien: de Japanse kerselaar, mijn lievelingsboom. Als kind keek ik steevast uit naar de periode waarin deze boom het mooist in bloei staat. En daarna naar de roze bloesems dwarrelend in onze vijver.  

Fauna en flora

Bij het planten van de geboorteboom kan je er ook voor kiezen om de placenta bij de wortels te leggen. Dit heb ik dus ook gedaan, samen met de navelstreng (of toch het restantje). Voor mij toch een beetje emotioneel.  

Intussen komen de eerste bloesems aan de boom en zien we er insecten rond vliegen. Fauna en flora. Mara’s boom in bloei.

plant een geboorteboom: bloesems van de japanse kerselaar

Zoek je nog een origineel kraamcadeau?

Koop een geboorteboom

Meer in baby & momlife.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *