Halloween pompoen

pompoenen

Sidderen en beven, want Halloween komt er aan. Vooral overgewaaid vanuit de Verenigde Staten zie je dit thema ook bij ons meer terug. Halloween wordt gevierd op 31 oktober en wat zeker niet mag ontbreken in deze periode is een Halloween pompoen.

Deze twee Halloween pompoenen maakte ik jaren geleden eens tijdens de opleiding creatief atelier. Het vergt wat behendigheid, maar je kan dit zeker ook samen met kinderen maken.
Bij deze pompoenen kozen we er voor om een figuur uit te snijden, zonder de pompoen uit te hollen. Je kan uiteraard ook voor dat laatste kiezen.

Benodigdheden

halloween pompoen
  • Pompoen
  • Markeerstift
  • Sjabloon, bijvoorbeeld van een vleermuis
  • (Gekarteld) mes

Tips

Je kan van eendere welke pompoen een Halloween versie maken, maar er zijn toch een aantal zaken om op te letten. Kies vooral een ronde pompoen, dat maakt het snijden gemakkelijker. Een groter exemplaar maakt het werk eenvoudiger.
Wil je de pompoen graag uithollen, kies dan een rijpere pompoen. Zo kan je het vruchtvlees makkelijker uithalen.

Aan de slag

Je kan de Halloween figuur die je wil uitsnijden, zelf tekenen op de pompoen. Nog makkelijker is om online een sjabloon uit te printen en daarna uit te knippen. Plak vervolgens vast op de pompoen en teken met een zwarte stift de contouren over.
Snij met een mes jouw figuur uit. Druk hierbij de uitgesneden delen naar binnen en haal dit weg. Het vergt wat oefening: de schil van een pompoen is vrij hard, wat snijden kan bemoeilijken.
Doe je dit met kinderen? Zorg dan dat er steeds een volwassene bij is.

Pompoen uithollen

Om een pompoen uit te hollen, verwijder je eerst de kroon, het hoedje. Met een grote lepel haal je vervolgens al het vruchtvlees, zaden en draden er uit. Je holt de pompoen volledig uit.
Volg nu de stappen zoals hierboven uitgelegd: teken met een stift de Halloween figuur en snij uit.

Decoratie

Een Halloween pompoen is leuk om aan de voordeur of op je terras te zetten, maar je kan dit natuurlijk ook als decoratie voor binnen gebruiken. Zet de pompoen op een kast of op de trap.

De pompoen gaat ongeveer een week mee. Ik las ergens de tip om de Halloween pompoen in te spuiten met haarlak om er nog langer plezier aan te beleven.

Halloween pompoen

Meer leuke creaties

Neem een kijkje in de rubriek leuke creaties voor andere ideeën en werkjes.

Gerelateerde artikels

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *