Cadeau labels

cadeau labels

Het is al een tijdje geleden dat ik nog iets gehandletterd heb. Vorige week had ik verlof en trokken we er een paar daagjes op uit. Ideaal om ’s avonds het handletteren weer op te pikken in plaats van voor de televisie te hangen.
Het handige aan handletteren is dat je alle nodige spullen met gemak in je reiskoffer krijgt: papier, tekenmateriaal, stiften en een paar tijdschriften om inspiratie uit te halen. Meer heb je niet nodig.
Op de planning deze keer: gepersonaliseerde cadeau labels. Ik ben iemand die graag tijd en werk steekt in het inpakken van cadeaus. En daar hoort dan ook een zelfgemaakt label bij. Inspiratie voor deze cadeau labels haalde ik uit het tijdschrift ‘Creative Letters’, waar handletteren centraal staat. Karin Luttenberg van Paperfuel blijft bij uitstek mijn grootste inspiratiebron voor de lettertypes en lay-out.

Benodigdheden

  • Cadeaulabels in kaartkarton
  • Potlood
  • Gom
  • Meetlat
  • Pennen (waterproof inkt die niet doordrukken), zoals Micron pennen (met verschillende diktes) 
  • Fijne witte stift (Gelly Roll wit)
  • Fijne gouden stift (Gelly Roll metallic)

Voor jou

Leg, met behulp van potlood en meetlat, twee hulplijnen vast. Dit zodanig dat de tekst ‘voor jou’ precies in het midden van de hoogte van je cadeaulabel komt te staan.
Bij dit voorbeeld maakte ik gebruik van sierletters of scriptletters. Schrijf de woorden in een vloeiende beweging tussen de twee hulplijnen en laat hierbij nog wat plaats over aan de rechterkant. Met een fijne Micron pen ga je over de tekst. Hierna maken we de letters wat dikker: met dezelfde pen teken je een extra lijn bij alle lijnen die naar beneden zijn getekend. Gom voorzichtig zichtbare potlood weg en kleur de vlakken met je zwarte pen in.
Trek met je liniaal een zwarte lijn zowel boven als onder je tekst. De kaart werken we af door bolletjes en stipjes te tekenen; rechts van de tekst. Met de gouden stift voeg je een klein detail toe in de bolletjes.

Van harte gefeliciteerd

Bij dit cadeau label vetrekken we vanuit vier basis hulplijnen die ook hier in het midden van de hoogte komen te staan. In tegenstelling tot het label ‘voor jou’ gebruiken we twee verschillende lettertypes. Het mengen van lettertypes is typerend voor handletteren, zolang de combinatie klopt en je niet te veel verschillende soorten gebruikt. Kies een lettertype voor ‘van harte’ en eentje voor ‘gefeliciteerd’. Zet de woorden in potlood op je label. Ben je tevreden van het resultaat teken dan met een fijne zwarte pen over de potloden versie.
Ga met de witte stift langs de contouren van het woord ‘gefeliciteerd’ en voeg enkele witte accenten toe aan de woorden ‘van harte’. Werk je cadeau label af door twee hartjes bij te tekenen.

Feest

Teken twee hulplijnen zoals bij het cadeau label ‘voor jou’. Hier laten we het woord ‘feest’ extra opvallen door blokletters te gebruiken. Teken eerst de omlijning van de letters in potlood en laat hierbij wat plaats over aan de linkerkant. Kleur daarna de letters in met een dikkere zwarte pen. Met de fijne witte pen voeg je ook hier accenten toe aan de letters.
Teken grote stippen aan de linkerkant van het woord en kleur ze in met zwarte stift. Voeg ook hier enkele wit accenten toe.

Tips

  • Schets eerst alles in potlood. Het voordeel? Je kan nog iets uitgommen als je het niet geslaagd vindt, en je kan ook nog veel veranderen aan de lay-out.
  • Druk niet te hard op je potlood, maar schets lichte lijnen. Dit maakt het uitgommen makkelijker.
  • Geen inspiratie voor een quote of tekst? Of nog op zoek naar een leuk lettertype? Zoek het niet te ver: inspiratie vind je overal en in alles. Of kijk eens online bij ‘handletteren’.

Handletter cadeau labels voor verschillende gelegenheden, zoals geboorte, verjaardag en huwelijk. Zo heb je altijd iets bij de hand als je snel een cadeautje moet inpakken.

cadeau labels

Meer over handletteren

Zoek je meer informatie en inspiratie over handletteren? Bekijk dan de andere artikels op mijn blog bij handletteren.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *