Bedankkaart

Bedankt, dank je wel, (dikke) mercie, thanks, veel dank… Er zijn veel manieren om iemand te bedanken. En waarom ze niet allemaal vermelden op een bedankkaart? Ik maakte een bedankkaart voor onze twee buren als dank voor de hulp tijdens de bouw van ons huis.

Ik was nog niet zo lang bezig met handletteren; dus hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes. Maar, zoals ik eerder al schreef, niet perfect is ook goed. Net zoals zoveel zaken geldt ook voor handletteren dat je er gewoon op moet oefenen.

Benodigdheden

  • Kraft kaart
  • Potlood met hardheid H 
  • Gom 
  • Zwarte pennen met verschillende diktes
bedankt kaart I - handletteren

Hoe ga je aan de slag?

Voor meer basisinformatie over handletteren, klik hier.

Voor deze kaarten koos ik er voor om de woorden door en naast elkaar te zetten. Niet allemaal mooi horizontaal dus, maar zonder voorafgaande hulplijnen te tekenen.

Handletter eerst in potlood voor je alles overtrekt met een zwarte pen. Zoek leuke lettertypes uit. Elk woord krijgt een ander lettertype, grootte en dikte. Geen inspiratie voor lettertypes? Maak het jezelf niet moeilijk: open Word en bekijk de lettertypes die je op de computer hebt staan.

Begin met één woord centraal te handletteren en teken er een banner (een kader) rond. Nu handletter je verder rond dit woord. Laat hier en daar witruimtes om te vermijden dat de woorden op elkaar plakken. Deze ruimtes kan je nadien opvullen met een symbool, zoals een bloem, pijl, krul of stipjes.

Als de potlood versie klaar is en je bent tevreden, kan je alles met de zwarte pennen overtrekken. Gom alles voorzichtig (en best in dezelfde richting) uit.

De zwarte stift komt door het papier. Kleef hetzelfde formaat van de kaart aan de achterkant zodat je dit niet meer ziet. Dat zorgt voor een mooiere afgewerkte kaart.

Zo, de bedankkaartjes zijn klaar. Nog een persoonlijk tekstje schrijven op de achterkant en afgeven. Met een dikke dank je wel voor de hulp.

bedankt kaart II - handletteren

Meer inspiratie over handletteren?

Zoek je meer informatie en inspiratie over handletteren? Bekijk dan zeker eens de andere artikels op mijn blog.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *