Prinsessentaart

Roze, roze, roze…één en al roze, maar dat mag ook wel bij een heerlijke prinsessentaart!

Deze biscuit drip cake wordt omhuld met een vanille botercrème en krijgt van binnen een zoete vulling. De drip bestaat uit een zelfgemaakte glazuur. Verder wordt de taart afgewerkt met een toef gekleurde botercrème en suikerdecoratie.

Benodigdheden

 • Ingrediënten biscuittaart
 • Ingrediënten vanille botercrème
 • Aardbeienconfituur

Biscuittaart

Bak je biscuittaart en laat daarna voldoende afkoelen. Geen zin of tijd om de taart volledig zelf te maken? In de winkel kan je een bakmix kopen.

Snij de taart horizontaal in het midden zodat je twee gelijke helften hebt. Dit kan je heel voorzichtig doen met een mes, maar het vraagt wat precisiewerk om de taart mooi recht te snijden. Een andere manier is om een taartzaag te gebruiken. Haal de twee lagen van elkaar.

prinsessentaart in de oven tijdens het bakken

Opvullen en afsmeren

Maak de vanille botercrème; het recept vind je terug op mijn blog. Doe een vijftal grote eetlepels botercrème in een aparte kom en meng er de aardbeienconfituur door. Belangrijk is dat je maar een beetje confituur toevoegt en dit lepel per lepel. Voeg niet te veel toe en proef tussendoor.

prinsessentaart in the making: de biscuit afgebakken

Bestrijk nu de onderste laag met deze mengeling. Strijk mooi uit en zorg dat alles glad is. Dit mag een dikke laag zijn, maar blijf een beetje van de rand. Leg de andere biscuitlaag er op.

De biscuittaart smeer je nu volledig af met de rest van de vanille botercème. Dit doe je zowel voor de bovenkant van de taart als rondom. De bovenkant mag gerust een dikkere laag krijgen.

Tips

 • Maak gebruik van een paletmes om de taart mooi en strak af te smeren.
 • Strak afsmeren vergt oefening. Ik ben er ook nog mee bezig om me de technieken eigen te maken.
 • Plaats je biscuittaart op een draaiplatteau. Dit maakt het afsmeren gemakkelijker.
 • Breng je fondant of marsepein aan op je taart? Bestrijk je taart dan steeds met een dun laagje botercrème.

Glazuur

Glazuur kan je gemakkelijk zelf maken. Je kan ook gebruiksklare versies kopen, in verschillende smaken en kleuren. Ik heb geen idee of dit even lekker smaakt; ik maak mijn glazuur zelf.

Benodigdheden

 • 100 gram poedersuiker
 • 1 à 2 eetlepels warm water
 • Roze kleurstof

Meng de poedersuiker al roerend met het warm water. Voeg het water lepel per lepel toe. Roer alles goed door elkaar. Je kan je glazuur wit laten, maar je kan er uiteraard ook kleur aan toevoegen. Ik maakte voor deze taart een roze glazuur. Het is oefenen op wat voor jou de perfecte glazuur is. Voeg je warm water toe, dan wordt het glazuur dunner. Met meer poedersuiker wordt het dikker.

Drippen

Er bestaan verschillende manieren om het glazuur aan te brengen op de taart. Bij deze taart liet ik dit voorzichtig aan de zijkant drippen. Hiervoor deed ik het glazuur op een lepel en liet het aan de rand naar beneden lopen.

Afwerking

De taart is bijna klaar. Nog enkel afwerken. Dit kan je doen met allerlei suikerdecoratie.

Benodigdheden

 • Roze suikerparels
 • Fijne roze suiker
 • Suikerbloemen of andere decoratie

Onmiddellijk na het drippen breng je de roze suikerparels aan. Doe dit nu het glazuur nog niet hard is geworden, op die manier blijven de suikerparels vast zitten.

Strooi op de bovenkant van de taart de roze suiker. Ik had nog wat vanille botercrème over die ik (rarara…) in het roze kleurde. In het midden van de prinsessentaart plaatste ik een grote toef botercrème. Dit werk je af met suikerbloemen en suikerparels.

Deze prinsessentaart is mijn eerste drip cake, verre van perfect, maar ze was wel geslaagd. Ik oefen dus nog wat verder op taarten bakken, strak afsmeren, drippen en decoreren.

prinsessentaart afgewerkt met botercrème, suikerbloemen en suikerparels

Meer in bakken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *