Chocolade mug cake

chocolade mug cake met lepel

Je zit ’s avonds uitgeteld in de zetel, op je gemakje televisie aan het kijken, en plots krijg je zin in een chocolade cake. Zo ’s avonds laat nog volop cupcakes staan bakken, daar heb je geen zin meer in. Maar om een chocolade mug cake te maken heb je niet veel tijd nodig. Simpelweg enkele ingrediënten bij elkaar roeren, hop in de microgolf en ping, klaar is de chocolade mug cake.

Het recept van deze chocolade mug cake vond ik terug op de website van Solo en paste ik aan naar mijn eigen goesting. Lees: bruine chocolade gebruiken in plaats van zwarte.

Benodigdheden

chocolade mug cake - koffietassen
  • 40 gram donkere chocolade
  • 2,5 eetlepels bakboter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels zelfrijzende bloem
  • 1 ei

Aan de slag

Om een mug cake te maken, heb je een grote koffietas/mok nodig.

Doe de chocolade in kleine stukjes in de mok en voeg de bakboter toe. Smelt het mengsel in de microgolf. In het origineel recept laat je de chocolade en boter smelten gedurende een halve minuut op 750 watt. Ik heb deze stand niet op mijn microgolf, dus stelde ik 45 seconden in op 630 watt. Roer daarna alles met een vork tot een glad beslag.

Doe nu de suiker er bij en roer goed.
Deze chocolade mug cake maakte ik niet met kristalsuiker, maar met stevia. Kijk zeker op de verpakking hoe je kristalsuiker omrekent naar stevia. Bij deze die ik gebruikte hoefde ik maar één eetlepel te gebruiken.

Voeg nu de bloem toe en meng goed onder het mengsel.

Daarna voeg je het ei toe en meng alles krachtig tot een glad deegbeslag.

Zet de tas terug in de microgolf en warm op: 1,5 minuut op 750 watt of 2 minuten op 630 watt. Doe de test met de houten prikker om na te gaan of je cake voldoende gaar is. Prik in het deeg. Als er niets aan de houten prikker blijft hangen, is de chocolade mug cake goed.

Laat de mug cake even afkoelen en dan is het klaar om van te smullen. Als je iemand bent zoals ik – namelijk geen geduld om te wachten – dan kan ik je zeggen dat hij lauw ook lekker is om van te eten.

chocolade mug cake

Tip

Wil je liever de chocolade mug cake eerder moelleux? Bak hem dan iets korter in de microgolf (1 minuut op 750 watt).

Heb je onverwacht bezoek? Dan scoor je zeker met een (chocolade) mug cake. Het is niet alleen snel gemaakt, je hebt weinig opruimwerk en het is bovendien lekker.

Bakken

Heb je de smaak van bakken te pakken en zoek je nog inspiratie? Kijk dan zeker verder op deze blog bij bakken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *