Zwangerschap: de aankondiging

romperjes aankondiging zwangerschap aan ouders, oma en opa en familie

Twaalf weken lang was het ons geheimpje. Ergens was het stiekem leuk om het nog even onder ons tweetjes te houden, maar ons geheim met anderen delen, was ook speciaal.  De aankondiging van een zwangerschap kan je op allerlei manieren doen. Hier lees je hoe wij ons geheimpje kenbaar maakten aan onze families.

Doosje met een boodschap

Voor mijn ouders het eerste kleinkind; mijn schoonouders genoten sinds een jaar van hun nieuwe titel. 
Onze zwangerschapsaankondiging voor de grootouders (in spe) was simpel leuk: tijdens een etentje met mijn ouders en schoonouders deelden we cadeautjes uit met het excuus dat we nog wat in te halen hadden met moeder- en vaderdag.
Hoewel de tekst op de doos eigenlijk al iets kan doen vermoeden, deed het bij hen nog niet meteen een belletje rinkelen. Te druk bezig met cadeautjes openen.
In de doos zat een rompertje met de leuke aankondiging. De timing verliep ook mooi, want zowel ouders als schoonouders deden de doos op hetzelfde moment open.  

zwangerschap de aankondiging - rompertjes baby 'hoera jullie worden weer opa & oma' en 'grote nicht loading...'

Een vraag voor de meter en peter

De doosjes vonden we zo leuk dat we de lijn doortrokken in het vragen naar het meter- en peterschap. De dozen waren per thema aangevuld met leuke gadgets.
Voor fairytale hadden we voor de kleine toekomstige nicht onder andere snoepjes, bellenblaas, toverstaf en een prinsessen tiara voorzien.
Voor de peter in spe mocht het iets stoerder zijn: alles in thema van the godfather.

De dozen en rompertjes bestelden we via de webwinkel Mercikes. De winkel beschikt over een ruim aanbod wat geboorte aankondigingen betreft. Ook andere thema’s komen hier aan bod, zoals huwelijk en einde schooljaar. Het leuke is ook dat je opschriften nog kan veranderen naar eigen voorkeur en suggestie.

Inspiratie opdoen?

Zoek je nog inspiratie om je zwangerschap aan te kondigen? Misschien vind je hier wel iets tussen. Kijk zeker ook eens rond op Pinterest voor leuke ideeën.

Maak gepersonaliseerde etiketten die je op een fles wijn kleeft. Mijn schoonzus en schoonbroer kondigden zo hun eerste zwangerschap aan.

Om de tweede zwangerschap aan te kondigen, kregen we van mijn schoonzus een doosje met fortune cookies (gelukskoekjes). Toen we de koekjes kraakten, zat er een papiertje in met de leuke boodschap.

Maak een foto van jullie tweetjes waaruit blijkt dat er een kleintje op komst is.

Geef een fotokader cadeau met daarin de aankondiging van de zwangerschap.

Of wat vinden jullie van een gepersonaliseerd kraslot? Met zo’n leuke boodschap heb je het groot lot al gewonnen.

Laat een t-shirt bedrukken met een quote zoals ‘mama in the making’ en draag dit tijdens de aankondiging van de zwangerschap.

Meer lezen?

Klik hier voor meer artikels over baby en momlife.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *