Knutselen met peuters: Valentijn

knutselen met peuters: Valentijn

Afgelopen week hebben mijn dochter en ik veel geknutseld. Met Valentijn in aantocht moesten we natuurlijk ook iets maken in het liefdesthema. Wie Valentijn zegt, denkt meteen aan hartjes, en aan rode en roze tinten. Dus even kijken in onze knutselkast wat we konden gebruiken en aan de slag maar. In dit artikel delen we graag onze werkjes over knutselen met peuters in het thema van Valentijn. Zoek je nog inspiratie over knutselen in andere thema’s, neem dan zeker verder een kijkje op mijn blog.

Valentijn rups

Deze leuke Valentijn rups kam ik deze week tegen in één van de Facebookgroepen die ik volg over knutselen met kinderen. Ik kwam uit op de leuke blog Crea met Kids vol knutselwerken, ideeën en inspiratie.

Benodigdheden

  • Groot blad papier of karton als achtergrond (gekleurd of in het wit)
  • Roze en rode papier of karton
  • Sparkle spray (optioneel)
  • Knopen
  • Extra versiering (stickers, plakparels, glitterstenen…)
  • Potlood
  • Zwarte stift
  • Dubbelzijdige dikkere foamtape (optioneel)
  • Schaar en lijm

Aan de slag

Teken met potlood drie harten op het roze papier. Doe nu hetzelfde op het rode paper, maar waarvan één hart iets groter is dan de rest. Dit wordt namelijk het hoofd van de Valentijn rups. Knip de hartjes uit. Je kan uiteraard de sjablonen online opzoeken, afprinten en uitknippen. Zelf gebruikte ik mijn ScanNCut Brother machine om de vormen uit te snijden.

Versier de kleinere harten volop met knopen. Heb je niet voldoende knopen? Je kan de harten decoreren met plakparels, glitterstenen of ander leuk materiaal. Je hebt vast iets in huis wat je kan gebruiken.
Met wat gouden sparkle spray kleurden we het grootste hart in. Laat drogen en teken daarna met zwarte stift twee oogjes en een mond. Je kan ook wiebeloogjes gebruiken in plaats van zelf te tekenen.

Schik de harten op het grote blad papier of karton en plak vast met lijm of dubbelzijde foamtape. Als alles droog is, teken je de poten aan de Valentijn rups.

De Valentijn rups werkten we af met vlinders en strikjes. En van het ene hartje dat we over hadden, maakten we een ballon.

Andere creaties

Zoek je nog inspiratie voor knutselen met peuters in een ander thema? Of benieuwd naar andere creaties? Klik hier om verder te kijken.


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.