Knutselen met peuters: Pasen

knutselen met peuters: Pasen

Met Pasen in aantocht werd er volop geknutseld. Het leuke aan dit thema is dat je enorm kan variëren: van zelfgemaakte paasmanden, beschilderen van eieren , inkleuren van prenten tot het knutselen van een paashaas en een paasboom. In dit artikel deel ik graag onze werkjes over knutselen met peuters in het thema van Pasen. Zoek je nog inspiratie over knutselen in andere thema’s, neem dan zeker verder een kijkje op mijn blog.

Paasboom

Deze leuke Paasboom maakte onze dochter samen met oma en opa. Het zag er een leuke, maar vooral creatieve namiddag uit. En het resultaat is een mooie paasboom die in de living staat te pronken.

Benodigdheden

  • Enkele mooie gekrulde takken, zoals van een krulwilg
  • Ganzen- of kippeneieren
  • Verf
  • Lint
  • Paasversiering om in de boom te hangen
  • Stuk touw
  • Vaas

Aan de slag

Zorg dat de takken ongeveer gelijk zijn van hoogte en bundel ze samen. Maak ze vast met een stevig lint of stuk touw.
Blaas de eieren uit. Dit doe je door aan de boven- en onderkant van het ei een gaatje te prikken. Blaas ze nu uit. Beschilder de eieren naar hartenlust. Van zodra ze volledig droog zijn, bevestig je er een lint rond.
Versier de boom met de beschilderde eieren en de paasdecoratie: houten knijpers, pluchen paaskuikens…

Leuke paaswerkjes

Deze leuke paaswerkjes maakte onze dochter in de klas.

Paas cupcakes

Deze Paas cupcakes zijn volledig in het thema van Pasen. Maak de cupcakes en decoreer deze met botercrème, paaseitjes of paashaas oortjes. Voor de recepten klik hier.

Geschenkdoos paaskuiken

Een paaskuiken als geschenkdoos: de paaseitjes in een zelfgemaakte geschenkdoos presenteren zorgt voor een mooie touch aan de hele paaseierenzoektocht. Ik gebruikte hiervoor mijn ScanNCut Brother machine. Klik hier voor meer informatie.

Andere creaties

Zoek je nog inspiratie voor knutselen met peuters in een ander thema? Of benieuwd naar andere creaties? Klik hier om verder te kijken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *